אנדומטריוזיס מוגדר כמצב בו תאים הדומים לרירית הרחם (אנדומטריום) נמצאים מחוץ לחלל הרחם. נגעי האנדומטריוזיס מגיבים להשפעות ההורמונליות המחזוריות מהשחלה. התאים מתנפחים ומפרישים דם וחומרים נוספים בדומה לתאי רירית הרחם. החומרים המופרשים יוצרים דלקת, ובעקבות זאת, הדבקויות, ציסטות שחלתיות ורקמת צלקת בחלל הבטן וגורמים בכך לנזק לאיברי הבטן והאגן. התאים יכולים גם לחדור לתוך איברים שונים בחלל הבטן והאגן ולגרום לסימפטומים קשים בעיקר במערכת העיכול ומערכת השתן.

באנדומטריוזיס ניתן לטפל על ידי תרופות, ניתוח או שילוב של השניים. כדי לעזור לך להחליט על אופן הטיפול הרופא המטפל לוקח בחשבון גורמים שונים וביניהם גיל, חומרת הסימפטומים, תוכניות להרות בעתיד, מיקום וחומרת הממצאים ותגובה לטיפולים קודמים. ניתוח לפרוסקופי הוא אמצעי מצוין לטפל באנדומטריוזיס. במהלך הניתוח אפשר להפריד הידבקויות, לבדוק את כשירות החצוצרות, להסיר נגעים, שטחיים ועמוקים, וציסטות שחלתיות. אם המחלה מערבת את דרכי העיכול והשתן אפשר להסיר את הנגע במלואו ובכך למנוע את המשך התסמינים. במקרה כזה נדרשת לפעמים כריתה של חלק משלפוחית השתן, השופכןאו חלק מהמעי.

ד"ר קאופמן הוא המייסד והמנהל של המרכז הרב-תחומי לטיפול באנדומטריוזיס במרכז רפואי כרמל. כחלק מהמומחיות של ד"ר קאופמן בביצוע לפרוסקופיות מתקדמות ומורכבות הוא מבצע כל שנה עשרות ניתוחים לטיפול באנדומטריוזיס כולל הוצאת ציסטות שחלתיות, הוצאת נגעי האנדומטריוזיס והפרדת הדבקויות. מדובר בניתוחים שעשויים להיות מורכבים ודורשים דרגת מיומנות ניתוחית גבוה.

סגירת תפריט
דילוג לתוכן