ד"ר קאופמן נותן במרפאתו ייעוץ למטופלות לקראת ניתוח, למטופלות המתמודדות עם בעיות פוריות ועם מגוון בעיות גינקולוגיות וכן נותן חוות דעת שנייה. במרפאה הוא גם מבצע פעולות, כגון הכנסה או הוצאה של התקן תוך רחמי, דגימה של רירית או של צוואר הרחם והפסקות היריון תרופתיות. 

את הניתוחים מבצע ד"ר קאופמן בבתי החולים אסותא ואלישע בחיפה ובהרצליה מדיקל סנטר בהרצליה. הניתוחים מבוצעים דרך מושלם ופלטינום של קופ"ח כללית, לאומית זהב ומכבי מגן זהב וכן דרך הביטוחים הפרטיים של כלל, מנורה, פניקס, מגדל, הראל ועוד.

במרפאתו באסותא מתקבלות מטופלות של ביטוח מושלם ופלטינום של קופ"ח כללית, ביטוח לאומית זהב ודרך הביטוחים הפרטיים.

הפסקת היריון תרופתית
אפשר לבצע הפסקת היריון תרופתית ב-49 הימים הראשונים להיריון, כלומר עד 3 שבועות איחור במחזור החודשי. לפעולת הפלה בכדורים שיעור הצלחה של כ-90-95%, והוא יורד ככל שגיל ההיריון גדל.

הפסקת היריון תרופתית נעשית במסגרת אשפוז יום. תחילה ניתנת לאישה התרופה מיפפריסטון (Mifepristone), המוכרת יותר בשמה המסחרי מיפג'ין. תרופה זו נוגדת את פעולת ההורמון פרוגסטרון, הדרוש לשם קליטת העובר ברירית הרחם; הירידה באספקת הדם לעובר בעקבות התרופה גורמת להיפרדותו מדופן הרחם. את התרופה תקבל האישה בבית החולים ותישאר בו להשגחה למשך כשעתיים. כעבור 48 שעות תחזור אל בית החולים ותקבל תרופה נוספת – מיזופרוסטול או ציטוטק – חומר הגורם להתכווצות הרחם ולפליטת תוכן ההיריון. אז תישאר האישה להשגחה עד כ-6 שעות בבית החולים. לאחר 4-3 שבועות תבוא לביקורת ובמהלכה תעבור בדיקת אולטרסאונד כדי לוודא שתהליך ההפלה הושלם.

תופעות הלוואי של הפסקת היריון תרופתית הן כאב בטן דמוי מחזור ודימום נרתיקי. נדירים יותר הסיכונים המשויכים לגרידת חלל הרחם, כגון זיהום או פגיעה ברחם.

הכנסה ו/או הוצאה של התקן תוך רחמי
התקן תוך רחמי הוא אמצעי מניעת היריון המוחדר לחלל הרחם ופועל ביעילות ולאורך זמן. מוכרים היום שני סוגים עיקריים:

  1. התקן נחושת – הנחושת גורמת לדלקת קלה ומקומית שמונעת השרשה של היריון ברחם.
  2. התקן תוך רחמי הורמונלי (מירנה). התקן זה מפריש פרוגסטרון מסוג Levonogestrel בשחרור אטי למשך 5 שנים. הפרוגסטרון גורם לעיכוב תנועתיות הזרע, ליצירת ריר צווארי עוין לזרע ולהשטחה של תאי רירית הרחם ובכך מונע השרשה של עובר ברחם. למירנה השפעה בעיקר מקומית ולכן מעט מאוד תופעות לוואי. יתרון נוסף שלה הוא בהפחתת כמות הדימום בזמן הווסת.

בתום 5 שנים נדרשת החלפה של ההתקנים. הכנסה והוצאה של התקן נעשית במרפאה תחת אולטרסאונד כדי לוודא שההתקן יושב במקום הנכון.

הדגמה סונוגרפית של חלל הרחם והחצוצרות (Gel Instillation Sonography – GIS)
מדובר בפעולה שנעשת במרפאה לצורך הדגמת חלל הרחם ומצב החצוצרות תוך שימוש בהזרקת ג'ל מיוחד. במהלך הבדיקה ניתן לזהות פגמים בחלל הרחם כגון שרירנים, פוליפים, הדבקויות והפרעות מבניות ברחם. כמו כן, ניתן להדגים את החצוצרות, לוודא שהן פתוחות ובמידת ואינן פתוחות לזהות היכן ישנה חסימה. אין צורך בהרדמה או טשטוש. הפעולה נמצאה כי יעילה מאוד, ללא צורך בקרינה וללא כאבים משמעותיים בהשוואה לאלטרנטיבה המקובלת – צילום רחם. בהתאם לתוצאות ניתן לקבוע על המשך טיפול לפי הצורך.

סגירת תפריט
דילוג לתוכן